Perscontainer


Perscontainers zijn er in twee soorten, zelf persende containers en stationaire perscontainers.

Zelf persende containers zijn complete persunits waar alleen stroom op word aangesloten, deze worden compleet met pers unit en afval opgepakt en geleegd. Het voordeel van deze installaties is dat deze compact en relatief goedkoop zijn. Er zijn verschillende inworpdeksels en beladingsystemen te verkrijgen zoals  een DIN-kantelaar voor rolcontainers.

Bij stationaire perscontainers wordt een persinstallatie vast aan de grond/gebouw gemaakt en worden er lege pershulzen gewisseld. Het voordeel is dat deze installatie direct door kan draaien zonder dat de pers weg is. Op deze installaties zijn diverse vulsystemen aan te sluiten zoals een afzuiginstallatie  en een laaddokbevestiging zodat deze van binnen uit te vullen is.

Perscontainers zijn er voor alle soorten afval, veel worden ze gebruikt voor brandbaar bedrijfsafval, papier/karton en folies. Dit materiaal is vaak volumineus en komt in grote hoeveelheden vrij bij productiebedrijven. Voor brandbaar bedrijfsafval kan een verdichting worden gehaald tussen 1/3 en 1/6 afhankelijk van de samenstelling van het afval.

Bij grotere hoeveelheden, vanaf 10m3 per week, kan het financieel interessant zijn om een perscontainer te gaan gebruiken. Naast het financiële voordeel hebben perscontainers ook het voordeel dat ze vloeistofdicht zijn en duurzaam. Perscontainers zijn onder andere duurzaam door het besparen van transportbewegingen en CO2 uitstoot door de afvalverdichting.

Voor specifieke locaties zijn er ook mini-perscontainers beschikbaar, deze hebben een inhoud van 3m3. Voordeel van een mini perscontainer is dat deze ook op locaties met beperkte ruimte geplaatst kunnen worden.


Direct een container bestellen!
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Afval.adviesplaats

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Container